Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΑΤΙ

Badri Lazare
 H τρίτη ατομική του έκθεση στην gallery Μάτι στην Κατερίνη.  
Ο Badri ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η μετανάστευση των σλάβων καλλιτεχνών άρχισε στις αρχές του 20ου αιώνα με τους: Kandinsky, Lipchitz, Kupka, Brancusi, Lationov, Chagall κ.α. και συνεχίζει μέχρι σήμερα κάτω από άλλες συνθήκες.

Η αποδοχή της τέχνης τους, και η συμμετοχή τους στην διαμόρφωση των αισθητικών αντιλήψεων της Ευρώπης ήταν κυρίαρχη.

Ο δρόμος εξόδου, άσχετα από τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες τους, είναι ανοικτός για τους καλλιτέχνες και την αποδοχή και καταξίωσή τους στις χώρες της πρώην Δυτικής Ευρώπης.

Η ζωγραφική τους “πατάει” γερά στην τεχνική αρτιότητα των σχολών τους και την κλασσική υποδομή τους.
Αυτή η γνώση μπορεί και από μόνη της να παρουσιάσει ένα άρτιο αποτέλεσμα και μάλιστα σήμερα όπου δεν υπάρχει κυρίαρχη αισθητική ιδεολογία.


«Ζωγραφίζω με την καρδιά μου» είπε ο Badri και αναπαρήγαγε την αντίληψη του Chagall- είναι απόφοιτος της ίδιας σχολής- για την τέχνη του.
Η εσωτερική του κατάσταση, η μανία, η τρέλα, το παθολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο γίνονται το μοναδικό σκαλοπάτι της ελευθερίας του.

Όλες οι μορφές του, του έρωτα, του πόνου, του θρησκευτικού βιώματος, τα σύμβολά του, όλα ψάχνουν τον εαυτό του.





Ζωγραφίζω και ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Έναν εαυτό εν εξελίξει, γι’ αυτό και το έργο του Badri αναζητά τον θεατή και το ζωγράφο.
Δεν είναι τελειωμένο ή μάλλον ένα έργο δεν τελειώνει ποτέ, όπως το συναίσθημα είναι διαφορετικό την μια και την άλλη στιγμή.


Βadri
Ένας μαγικός ζωγράφος, καλλιτέχνης, όπου οι μορφές του κινούνται με άνεση μεταξύ ουρανού και γης, δείχνουν το θείο και το ανθρώπινο σε μια διαρκή σχέση και αναζήτηση.


Ο ζωγράφος Badri Lazare θα παρουσιάσει την δουλειά του
με θέμα
"Καρδιά-Όνειρο- Έκφραση"
την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 9 το βράδυ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου