Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΡΡΕ: ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ" ΣΤΟ NOIZY.GR

Θα αναρωτιέστε εύλογα τι είναι Κομαρρέ… Λοιπόν, Κομαρρέ είναι μια υβριδική ανθρώπινη φυλή, ειδικά αναθρεμμένων οργανισμών, με σκοπό να ικανοποιούν τις ανάγκες για αίμα της αριστοκρατικής κάστας των βρικολάκων. Ανάλογα με την καθαρότητα του αίματος ενός Κομαρρέ οι βρικόλακες πληρώνουν αδρά για την απόκτησή τους.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι βρικόλακες- "προστάτες"- "αφέντες" είναι ότι οι Κομαρρέ εκπαιδεύονται στην τελειότητα των πολεμικών τεχνών για την υπεράσπιση του εαυτού τους, αν αυτό χρειαστεί, απέναντι στον προστάτη τους.

komarre Όπως πολύ καλά καταλάβατε έχουμε να κάνουμε με ένα βιβλίο για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Ένα βιβλίο με βρικόλακες, νόθους, στοιχειά, αγελαίους (έτσι ονομάζονται οι θνητοί από τους βρικόλακες), βαρκολάι. Ένα περιπετειώδες βιβλίο που σε καμία περίπτωση δεν το θεωρείς κοινότυπο και βαρετό.

Όταν δολοφονείται ο προστάτης της Κρίσαμπελ, η ίδια θεωρείται από την κάστα των βρικολάκων ως ύποπτη για το φόνο. Αρχίζει να ζητά καταφύγιο ανάμεσα στον κόσμο των αγελαίων. Δύσκολο πράγμα να μην ξεχωρίσει από τη μάζα, όταν όλο της το σώμα είναι περίτεχνα διακοσμημένο με μια χρυσή δαντέλα, σημάδι των Κομαρρέ . Πέφτει επάνω στο Μάλκομ, εξορισμένο βρικόλακα από την αριστοκρατική κάστ και καταραμένο να σκοτώνει κάθε πλάσμα που πίνει.

Οι συνθήκες κάνουν την Κρίσαμπελ και το Μάλκομ να συνεργαστούν… Προκειμένου να αποτρέψουν μια συνομωσία για το σπάσιμο της Συνθήκης ανάμεσα στο θνητό και στον υπερφυσικό κόσμο. Αν αποτύχουν, τα πάντα θα κυριευτούν από το απόλυτο χάος.

Η συγγραφέας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον στις σελίδες του βιβλίου της, συνδυάζοντας πολλά υπερφυσικά όντα σε ένα κόσμο. Οι χαραχτήρες, ανθρώπινοι και φανταστικοί συνάμα. Μια ιστορία περιπέτειας και όχι αγάπης, ευτυχώς! Όχι όπως μας έχουν συνηθίσει οι βαμπιροσυγγραφείς. Σπάει την μονοτονία των βαμπιρικών μυθιστορημάτων που έχουν βγει κατά κόρον μέχρι σήμερα.

Οι διάλογοι, καταιγιστικοί και πολλές φορές καθηλωτικοί , κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Εδώ το "κακό" κυνηγάει το "κάκιστο", ώστε να κρατηθούν οι μέχρι τώρα ισορροπίες ανάμεσα σε θνητούς και υπερφυσικά όντα.

Ιερές τελετές, δαίμονες, ένας συναρπαστικός κόσμος ξετυλίγεται στις σελίδες του χωρίς τις υπερβολές των βιβλίων του είδους. Δεν θα σας πω τι γίνεται στο τέλος. Άλλωστε είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς των Κομαρρέ.

Θα περιμένετε όπως και εγώ την συνέχεια....

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου